Maak kennis met onze producent “Olio Guglielmi”.

Maak kennis met onze producent “Olio Guglielmi”.

robin vaanOctober 13, 2020

Sinds 1954 produceert de familie Gugliemli extra vergine olijfolie van hun eigen olijven. Ze blijven innoveren terwijl ze trouw blijven aan de wortels van de oliecultuur in Apulië. 

De parels van wijsheid van de Apulische olijventeelt, worden doorgegeven van generatie op generatie. De kennis wordt niet alleen geborgd, maar zelfs versterkt door een visie over productie die naar de toekomst kijkt.

Olijven van Guglielmi worden geoogst

Zo werd de nieuwe olijfpers geboren. Hier komen, dankzij het malen binnen enkele uren na de oogst verschillende extra vergine olijfoliën tot leven.

De olijfgaard van Olio Guglielmi is het hart van het bedrijf. De nauwgezette zorgvuldige en liefdevolle zorg komt voort uit een extreem respect voor de natuur en uit het besef dat extra vergine olie op de tak wordt geboren uit het goed verzorgde gezonde fruit. Coratina, Peranzana en Ogliarola zijn slechts enkele van de typische Apulische olijfsoorten. Het design van de olijf flessen zijn net zo mooi en bijzonder als de inhoud ervan. Zo heeft Guglielmi hun Multicultivar lijnen laten ontwerpen door kunstenaars. In elk detail ligt een relatie met de omgeving van de olijfsoort verborgen.   

Eigenaar van Guglielmi 

Laat een reactie achter